Přihlášení  |  Registrace

ECO KRABIČKY SPUSTILI NOVÝ E-SHOP!

I když naše ekologické gastro obaly dodáváme už nějaký ten pátek, teprve nedávno jsme se rozhodli dát našemu e-shopu nový vzhled. Ptáte se proč? Naším cílem je usnadnit vám nákup a šířit osvětu o důležitosti alternativních gastro obalů, které nezničí naši planetu. Chcete vědět víc? Jen směle čtěte dál.

 

                                              

Pro koho je náš e-shop určen?

Na našem e-shopu jsou vítáni všichni ti, kdo chtějí jiný přístup k servírování jídla. Protože i takovou maličkostí, jako je používání ekologických gastro obalů, můžete snížit množství plastového odpadu, které znečišťuje naše životní prostředí. Naše nabídka produktů je opravdu pestrá. Najdete v ní vše od eko obalů přes bio kelímky až po příbory z recyklovaných materiálů. Takže pokud pracujete v gastro odvětví, jste majitelem restaurace či cateringové agentury, nebo se jen chystáte podávat své jídlo a nápoje na festivalu, můžete to udělat šetrněji k naší Zemi.
U nás nakoupí i obyčejní lidé, kteří chystají oslavu nebo víkendovou grilovačku. Zapomeňte na plasty a podávejte své pochoutky ekologicky!

 

Proč byste měli používat eko obaly?

  • Jedním z hlavních důvodů je ochrana našeho životního prostředí. Věděli jste, že ročně se na světě vyprodukuje asi 300 milionů tun plastového odpadu? Z toho polovina je tvořena jednorázovými plastovými produkty, jako jsou například i plastové krabičky na jídlo, misky a příbory. Ty se potom dostávají do oceánů a na skládky, kde se rozkládají 10 až 1000 let. Kam tedy ty plasty mizí? Nikam. Jednoduše zatěžují naši planetu, která si s nimi neví rady. Bio krabičky se naopak v přírodě a na skládkách rozloží velmi rychle. Rozpadnou se v zemi na přirozené částice, které se později stanou živnou půdou pro růst dalších rostlin.

  • Druhým důvodem, proč používat ekologické gastro obaly, je jejich zdravotní nezávadnost. Díky přírodním materiálům jsou vhodné pro děti, alergiky i těhotné ženy. Nenajdete v nich žádné stopy po ropě, jak tomu bývá v případě klasických plastových obalů.

  • Posledním důvodem je jejich obrovská výdrž. Mnohé ekologické gastro obaly vydrží mrazivé i horké teploty, takže v nich můžete podávat studenou zmrzlinu i teplou polévku. Jsou také odolné vůči vodě a mastnotě, takže se nemusíte bát, že by se navzdory svému rostlinnému původu rozpadly. Jsou opravdu skvělou alternativou ke klasickým plastovým krabičkám, talířům,příborům atd.

 

Z čeho jsou eko obaly vyráběny?

Na našem e-shop naleznete produkty z pěti hlavních materiálů:

Cukrová třtina: Tento druh obalů se vyrábí ze zbytkových vláken cukrové třtiny, které jsou vedlejším produktem při výrobě cukru. Zmíněná cukrová vlákna se následně nasekají do celulózní kaše, která je pod vysokým tlakem a teplem lisována do potřebného tvaru gastro obalu nebo nádobí.

Dřevěná dýha: Dřevo bylo odjakživa využíváno k výrobě talířů a misek díky jeho skvělým vlastnostem, jakými jsou odolnost a vodotěsnost. Eko nádobí z dřevěné dýhy je lehké, kompostovatelné a vypadá opravdu stylově. Jejich součástí je FSC certifikát, který zaručí, že použité dřevo bylo získáno pouze z zodpovědně obhospodařovaných lesů.

Palmový list: Toto eko nádobí je vyráběno z popadaných palmových listů, které by za běžných okolností bylo spáleno. Místo toho jsou však ručně sbírány, očištěny a při 120 ℃ lisovány do originálních talířů a misek. Ani jeden kus není stejný, jelikož barva a tvar nádobí závisí na konkrétním listu, ze kterého je vyroben.

Bio papír: Obaly na jídlo z bio papíru, jsou tvořeny dvojitou vrstvou FSC celulózy. Právě díky ní je tento obal odolný vůči promaštění, přetečení a navíc, po použití se jednoduše rozloží. Tento materiál je čistě přírodní, takže nijak neovlivní chuť jídla a zároveň se snadno rozloží v přírodě.

Bio plast (PLA): Ekologické obaly z bio plastu se vyrábějí ze dvou základních surovin. První je rostlinná biomasa jako například kukuřice, obiloviny, brambory, cukrová řepa nebo třtina a druhou jsou přírodní suroviny jako celulóza nebo lignit. Bio plast se vyrábí ze škrobu těchto rostlin.

Jaké benefity vám přinášíme?

Doprava zdarma: Stačí, když u nás nakoupíte nad 3 000kč včetně DPH a my vám dopravíme vaše objednané ekologické gastro obaly zcela zdarma.

Sleva při velkoobchodním odběru: V případě, že u nás nakoupíte nad 15 000Kč včetně DPH, získáte slevu!

Výhodný potisk: Vaše vybrané bio obaly či kelímky můžeme hned i potisknout, takže vám odpadne starost se sháněním tiskárny. Při větším odběru samozřejmě se slevou.

 

Vybrali jste si už z naší nabídky ekologických gastro obalů svých favoritů? Máte-li jakékoli doplňující otázky, ozvěte se nám. Rádi vám na ně odpovíme!