Přihlášení  |  Registrace

POZNEJTE OBALY Z CUKROVÉ TŘTINY

POZNEJTE GASTRO OBALY Z CUKROVÉ TŘTINY

Hledáte perfektní ekologickou alternativu jednorázových obalů pro váš gastro provoz? Zapomeňte na škodlivé plasty a vyzkoušejte eko obaly z cukrové třtiny! Jsou odolné vůči mastnotě i protečení. Zvládnou jakoukoliv gastro výzvu. A co je na nich nejlepší? Šetří naši planetu, protože se v přírodně jednoduše a rychle rozloží.

                    

Jak se vyrábějí gastro obaly z cukrové třtiny?

Tento druh obalů se vyrábí ze zbytkových vláken cukrové třtiny, které jsou vedlejším produktem při výrobě cukru. Využije se tak nadbytečný materiál, který by byl za normálních okolností spálený nebo zahozen. Zmíněné vlákna se následně nasekají do celulózový kaše, která je pod vysokým tlakem a teplem lisovaná do potřebného tvaru gastro obalu nebo nádobí. Není třeba je lepit nebo ošetřovat dalšími materiály a přesto skvěle drží svůj tvar a zvládnou i vysoké teploty.

  

4 důvody, proč si vybrat gastro obaly z cukrové třtiny:

  • Mají vysokou odolnost: Gastro obaly z cukrové třtiny jsou velmi pevné a odolné vůči vodě i mastnotě. Zvládnou vysoké teploty mikrovlnky, či naopak, nízké teploty chladničky a mrazničky.

  • Jednoduše se rozloží: Pro naši planetu nepředstavují téměř žádnou zátěž, protože se v přírodě jednoduše rozloží na bio kompost, přičemž jejich přirozený rozklad trvá přibližně 45 až 60 dní.

  • Jsou chuťově neutrální a zdravotně nezávadné: Nemají žádný vliv na chuť podávaného jídla nebo nápojů a díky tomu, že splňují všechny evropské a světové normy pro zdravotní nezávadnost, jsou vhodné i pro alergiky, astmatiky, malé děti i kojící a těhotné ženy.

  • Vyrábějí se ekologicky: Tento druh nádobí se vyrábí ze zbytkových vláken při výrobě cukru, takže se využívají materiál, který by byl za normálních okolností spálili. Na jejich výrobu se nepoužívají žádná lepidla, protože se tvarují pouze za pomoci vysokotlakých lisů.